Sastojci 10 osoba
10 palačinki
za fil:
1 glavica crnog luka
po želji, 200 gr pečurke
500 gr mlevenog mesa
1 jaje
200 gr kisele pavlake
po ukusu so, biber, vegeta
1 kašičica kari
1 kašika peršuna
2-3 kašike ulja za prženje
za preliv:
2 jaja
200 gr kisele pavlake
300 ml pavlake za kuvanje
po ukusu so, biber
Priprema
1.
Pripremite palačinke kao što to radite obično, s time što ove treba da budu malčice deblje, kao što se vidi na slici.
2.
Luk sitno naseckajte, pa ga propržite na malo ulja. Ako stavljate pečurke, dodajte ih sad, pa dinstajte dok ne ispari tečnost koju ispuste.
Zatim dodajte mleveno meso, so, biber i ostale začine i dinstajte dok ne ispari sva tečnost i dok se meso lepo ne uprži. Sklonite sa vatre i pustite da se prohladi par minuta.
3.
Umutite jaje viljuškom, pa dodajte pavlaku i umešajte. Smesu dodajte u mleveno meso, pa lepo ujednačite.
4.
Rasporedite fil podjednako, pa nafilujte palačinke. Stavite fil na jednom kraju, pa preklopite prvo sa desne, pa sa leve strane i onda uvijte kao rolat kako vam fil ne bi iscureo.
Filovane palačinke ređajte u podmazanu posudu za pečenje, malo zbijeno.
5.
Za preliv umutite jaja viljuškom, pa dodajte obe vrste pavlake i prelijte palačinke. Zapečite u rerni na 200 stepeni dok lepo ne porumeni.
Posluživanje
Možete poslužiti kao toplo predjelo ili uz salatu kao glavni obrok.
Uživajte!
Tagovi
http://www.coolinarika.com/