Sastojci
brasno
tvrdi sir
sunkarica
sampinjoni
so,ulje,suvi kvasac,origano
kecap
Priprema
1.
Brasno posoliti,dodati kvasac,kasiku ulja i toplom vodom zamjesiti srednje gusto tijesto.Pokriti krpom i ostaviti na toplom mjestu nekih 10 minuta.Sampinjone isjeci na listice,sir narendati.Sunkricu uzmem gotovu nasjecenu na listice.Tjesto premjesiti na pobrasnjenoj povrsini(ne stedite na brasnu) Oklagijom malo rastanjiti tijesto i posle rukama.Namastiti pleh,sloziti tijesto.Premazati tijesto kecapom,sloziti sunkaricu,narendani sir i listice sampinjona.Posuti origano.Peci na 250 stepeni od 5-10 minuta.
Posluživanje
Jako je bitan ovaj redosljed slaganja u protivnom moze doci do dekavosti tijesta.Ja zamjesim vecu kolicinu tijesta pa podijelim na manje loptice.Pecem na limu od kalupa precnika 26 cm.
http://www.coolinarika.com/