SASTOJCI
biskvit
3 jaja
1,5 dcl šećera+1 žlica šećera
1 dcl brašna
2+1 žlica kakaoa
2 m.ž praška za pecivo
0,5 dcl hladne jake kave
krema
25 dag mascarponea
2 v.ž šećera u prahu
1 vanilin šećer
2 v.ž likera amaretto
2 v.ž vrhnja za šlag
za ukras;(ne treba)
2 dcl vrhnja za šlag
oko 1 žlica kakaoa
PRIPREMA
Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva.Pjenasto istucite jaja s 1,5 dcl šećera.Pomiješajte brašno,kakao i prašak za pecivo pa umiješajte lagano u smjesu od jaja.Na kraju umiješajte hladnu kavu.Pecite u velikom limu od pećnice obloženom pek-papirom oko 6-7 minuta.
Na radnu površinu stavite pek-papir i posipajte mješavinom po 1 žlice kakaoa i šećera.Kad se biskvit ispeče preokrenite ga na pošećeren papir-i polako odstranite papir.Ostavite da se potpuno ohladi.Prekrijte biskvit limom da se ne bi osušio.
Za kremu pomiješajte mascarpone,šećer u prahu ,vanilin šećer i amaretto.Umiješajte vrhnje za šlag i istucite u kremastu smjesu.Premažite biskvit kremom i zarolajte.Pazite da spojno mjesto bude s donje strane.
Narežite na kriške i poslužite s žlicom šlaga i posipano kakaom (ili poslužite samo roladu).
POSLUZIVANJE
Ako ne volite kavu zamijenite je s svježe iscijeđenim sokom od naranče.A mascarpone možete zamijeniti s Philadelphia sirom te amaretto likerom od limuna.
Izvor:http://www.coolinarika.com/