SASTOJCI
BISKVIT
5 bjelanjaka / 1 žlica ulja
15 dkg šečera / 1 žlica mljeka
pola pecivnog praška
kora od jedne naranče/naribana/nagratana
2 žlice brašna
1 žlica kakao
7 petit ber keksi/samljevenih
loading...
KREMA
5 žumanjaka
15 dkg šečera
15 dkg maslaca
5 žlica gustina
sok od 3 naranče
kora od 2 naranče
7 dcl mljeka
1 mala žlićica oranž boje
1 kiselo vrhnje 180 ml
loading...
DEKORACIJA
3 dcl šlaga /topping cream
10 dkg sitnog šečera
malo gratane/naribane čokolade
(za dekoraciju ili kad radim granace oristim zamjenu za šlag ,topping cream puno je bolji i stiska bolje )
PRIPREMA
istučemo u čvrsti snjeg bjelanjak i dodamo mu šečer,mješamo da se dobije sjaj,dodamo mljeko i ulje tučemo još oko 5 minuta,, sklonimo mikser,,,umješamo sve suhe sastojke koje smo predhodno izmješali skupa ,,okrenemo par puta drvenom kuhačom ne jako mješa da se neistisne zrak na dno tepsije koja je promjera 38 puta 25 stavimo pek papir i pečemo jedno 15 do 20 minuta na 180 sve ovisi od špahera
dok se biskvit peče taman je dovoljno vrimena za izradu kreme
u jednu manju posudu izmješamo,žumanjak,sok,koru,šečera,gustin,žlićica boje i dodamo oko 2 dcl mljeka....
stavili smo na vatru da se ostatak mljeka ugrije i dodali maslac
u uzavrelo mljeko umješamo pripremljenu smjesu i vratimo na vatru ,mješamo dok se ne zgusne ...
sklonimo s vatre i umješamo jedno kiselo vrhnje
pečeni biskvit smo okrenuli naopako i vratili u istu tepsiju u kojoj se pekli
(okreče se naopako jer tokom pečenja nastane korica ,koja ako ostane gore če spriječit da se krema spoji s biskvitom,da se nestruže nepotrebno samo okrenemo naopako biskvit)
okrenuti biskvit namočimo sa oko 3 dcl soka od naranče ,može klasika 100% đus može i sok od naranče kako tko voli
vratimo obruč i izlijemo skuhanu vruču kremu,stavimo neka se hladi u frižideru
ohlađeno kolač osolobodimo obruća ,nasječemo na kocke ,pravokutnike kako kome drago i ukrasimo sa šlagom...i malo nagratane čokolade....
POSLUZIVANJE
poslužiti uz svježe ocjeđen sok od narače ,ako ne to može i jedna čaša šampanjca ,,ah sad san ga složija ,,,al ko zna možda ide uz to ah ah
Izvor:http://www.coolinarika.com/