Sastojci 6 osoba
1/2 kg mljevenoga mesa
1 veliki sitno sjeckani luk
sol,papar
1 pakovanje kora za gibanicu
mast
4-5 v.ž radenske
1-2 dcl vode
Priprema
1.
Luk nasjeckati što je moguće sitnije.Pa ga pomiješati s mljevenim mesom i malo papra.
2.
U namaštenu tepsiju stavljati po 1 ipol mlinac tj.koru-pa pokapati s par kapi otopljene masti.Ako je meso masno ne treba stavljati mast.Tada se po cijeloj kori rasporede male hrpice mesa ali ne prepuno i tako napraviti 4 reda.
3.
Završiti s mlincima,gore polijati s radenskom ali tek toliko da se namoči gornji mlinac(oko 4-5 velikih žlica)
4.
Staviti peći na 200 stupnjeva i nakon otprilike 15-20 minuta kad porumeni zalijati s preljevom.Za preljev se stavi kuhati 1-2 dcl vode s malom žličicom soli i prije samoga vrenja makne s vatre i time se zalije burek.
5.
Nastaviti peći dok voda ne ispari.Kad ispari burek je gotov.Može se raditi i pita s mesom i krumpirom-tada se stavlja red mesa,red krumpira izrezanog na sitne kockice.