2-3 luka
50 dag svinjetine
2 mrkve
1 vrećica Fant za gulaš
sol,papar
1 m.ž Vegeta
2 l juhe ili voda +kocka za juhu
loading...
1 v.ž masti
1/2 m.ž crvene slatke paprike
1 v.ž koncentrata rajčice
noklice;
2 jaja
sol
glatko brašno
topla voda po potrebi
Priprema
1.
Luk sitno nasjeckati i popržiti na masti.Dodati meso narezano na kockice ,posipati vegetom i popržiti sa svih strana da se zapeče.Tada dodati ribanu mrkvu,opet popržiti pa zalijati juhom.Po potrebi dolijevati još juhe.Začiniti sa crvenom paprikom i koncentratom rajčice.Pred sam kraj dodati Fant za gulaš(ili slično) i zaliti sa onoliko juhe koliko želite da dobijete gusto(ili rijeđe).
loading...
2.
Za noklice pomiješajte jaja s brašnom i dodajte sol te toplu vodu.Pomiješajte da vam bude puno gušće nego za palačinke,a opet ne pretvrdo.Žličicom vadite noklice i ukuhajte ih u gulaš.Možete ih kuhati i posebno pa dodati već kuhane u gulaš.Kad su noklice mekane,po potrebi dodajte začine ili sjeckani peršin.