500 g MLJEVENOG MESA
1 Fant za faširace
NADJEV:
1 LUK
Kranjske kobasice Podravka
GAUDA SIRA
VRHNJA ZA KUHANJE
Gussnel Dolcela (gustin)
loading...
PRELJEV:
VRHNJE ZA KUHANJE
Pšenično glatko brašno Podravka
1 JAJE
Koristili smo
Bijelo brašno glatko (TIP 550)
Fant mješavina za kosani odrezak
Kranjske kobasice
Gussnel
Bijelo brašno glatko (TIP 550)
Fant mješavina za kosani odrezak
1234
Priprema
1.
loading...
Napravite smjesu od fanta i mesa. Ostaviti mlo da odstoji dok se napravi nadjev.
Ja sam čak pravila i običnu smjesu za faširance.
2.
Izdinstati luk te na njega ubaciti na kockice rezane kobasice. Kad se kobase ispeku dodati malo vrhnja za kuhanje ( ali samo malo da zabjeli) i ribanog sira, te začiniti.
Kad se to sve malo prokrčka dodati malo gustina da se smjesa zgusne te da možemo puniti ćuftice.
3.
Puniti ćuftice sa prohlađenom smjesom, te ih malo propeći na tavi, da se zažare.
Slagati u vatrostalnu posudu te preliti s preljevom od jaja, vrhnja za kuhanje i žl. bršna.
vrhnja ustaviti onoliko koliko vam je potrebno da biste prelili ćuftice.
Sve zapeći u pećnici.
4.
Izgleda komplicirano i nema točan omjer namirnica, ali krenite i vidjet ćete da nije tako komplicirano.
S nadjevom mašti na volju.