za testo
1 kg brasna tip 500
kasicica soli
kasicica maslinovoga ulja (moze a i ne mora )
tople vode po potrebi
loading...
za nadjev
600 gr mlevenoga mesa
5-6 glavica crnoga luka
kasicica crnoga bibera
kasicica soli
loading...
za zalijev
500 gr kiseloga mleka ili gustoga jogurta
nekoliko cesnadi beloga luka
PRIPREMA
1. Crni luk sitno iseckati i dobro uprziti pa dodati mleveno meso i zacine pustiti da se ohladi i u medju vremenu zamijesiti glatko testo od svih navedenih sastojaka,podijeliti u sest manjih loptica i ostaviti na toplome da odstoje 15-20 min,zatim razvuci testo u jednu veliku tanku koru poprskati je rastopljenim maslacem i prebaciti oba kraja sa obe strane da dobijete oblik pisma..Zatim na jednoj strani u pravom redu dati mleveno meso i ponovo poprskati maslacem..!!
2. Saviti testo u obliku rolata i seci na parcice velicine lokuma otprilike..!!
3. Poredjati u tepsiju i politi sa kasikom maslaca..!!
4. Peci oko pola sata dok ne budu dobro ispecene i dobiju lepu zlatnu boju..!!
5. Preko ispecenih mantija preliti zalijev i vratiti u pecnicu jos par minuta da se zalijev zapece..!!
6. Ovako izgledaju ispecene mantije,a tek ukus mmmm..!!
Posluživanje
Sluziti toplo uz jogurt,kiselo mleko i uz neku finu tursiju iz zimnice..Prijatan tek..!!
Izvor: coolinarika.com