SASTOJCI
400g pilećih fileta
100ml bijelog vina ili temeljca
200ml mlijeka (2,8%)
2 žlice Glatkog brašna Podravka
1žlica nasjeckanog peršina
1 češanj češnjaka
sol,papar
loading...
PRIPREMA
Narezite pileca prsa da budu jednake debljene.Ako zelite mozete ih lagano potuci batic za meso preko prozirne folije,pazite da im ne razbijete strukturu,njezno.
Posolite ih i poparite.
Uvaljajte filete u brano,visak istresite.
Zagrijte maslinovo ulje /pazite da ga ne zapalite //treba stajati kraj stednjaka//dodajte na sitno isjeckani luk ,smanjiti vatri za par stupnjeva pa izdinstati luk da lagano promijeni boju i omeksa.
Dodati filete ,prepecite s jedne i druge strane pecenje:
loading...
Pustiti dvije-tri minute sa jedne strane /NE BOSTI VILICOM dok se peku/okrenuti pazljivo na drugu stranu na par minuta.Kad su fileti uuhvatili lijepu boju,pojacat vatru pa dodati temeljac ili vino drvenom zlicom strugati po dnu da se digne ono sto je zapeceno /tu je vecina ukusa koja ce dati aromu umaku.
Kad se sve zgusnulo dodati mlijeko pustiti da sve kuha par minuta da se malo reducira.
Dodati sitno nasjeckani persin i cesnjak.Prokuhati i servirati .Po uksu dodatno posoliti i popariti .
Servirati sa salatom ili prilog po zelji.Za naknadno zagrijavanje podliti opet sa malo mlijeka i prokuhati.
Izvor:http://www.biljnaapoteka.info/