Za tijesto:
10g friskog kvasca
1 kafena kasika secera
400g brasna (tip 550)
1 kafena kasika soli
3 supene kasike maslinovog ulja
125ml mlake vode + jos malo po potrebi
loading...
Za fil:
1 velika crvena paprika
1 zucchini oko 300g
so, biber
1 kafena kasika suhe majcine dusice
150g tvrdog sira (kod mene greyerzer)
125g mozzarelle
200g sunke ( kod mene dimljena piletina)
loading...
Za quark:
persun, vlasac i malo majcine dusice (friske)
500g quarka (posni nemasni mladi sir)
6-8 supenih kasika mlijeka
so,biber
PRIPREMA
Za tijesto:
kvasac umjesati sa secerom u maloj zdjelici dok postane tecan. Brasno, so, ulje, umucen kvasac i vodu miksati prvo sa mikserom ( sa dodacima za tijesto) pa onda rukom u glatko tijesto, prekriti prozirnom folijom i ostavit na toplom mjestu da se dize oko 45 min.
Papriku i zucchini oprat, posusit i rezati, papriku u kocke, zucchini u kolutove ( ili ako je predebela uzduz prepolovit pa onda na kriske rezat).
U tavi zagrijat ulje pa przit povrce (po zelji sa crvenim i bijelim lukom, ja nisam) oko 10-ak min, zaciniti sa soli i biberom, dodati majcinu dusicu i ostavit na stranu da se ohladi.
Sir ribati na krupno, mozzarellu ocjedit i sjeckat na male kocke.
Zagrijat pecnicu na 225°C.
Tijesto prekuhat pa razvuci otprilike na 30x60 cm.
Redati:
sunku (kod mene dimljena piletina)-- povrce-- sireve, ostavit sa svake strane 2 cm slobodno, ivice premazat vodom pa zarolati tijesto po duzoj strani, sastavit u vjenac, pritisnut krajeve, i stavit na pleh oblozen papirom. Stavit u zagrijanu pecnicu i odmah smanjit temperaturu na 200°C i peci 35 min.
Za quark:
zacinsko bilje oprati, posusiti i sjeckati. Quark, mlijeko i zacinsko bilje pomijesat i zacinit
(so, biber). Naravno mogu i druge varijante, uzeti sta je u frizideru.
Posluživanje
Posluzit toplo sa quarkom. Recept je iz casopisa kochen&genießen, mene je odusevio.
Zelim vam ugodan tek!!!
Izvor: coolinarika.com