Sastojci (za 10 mafina):
Za tijesto:
300 g brašna,
1 prašak za pecivo,
75 g šećera,
2,5 dl mlijeka,
2 jaja,
50 ml suncokretovog ulja,
1 žlica nutelle za tijesto
Za nadjev:
10 žličica nutelle
Priprema:
U dublju zdjelu prosijte brašno i prašak za pecivo. Dodajte šećer i dobro promiješajte. U drugu zdjelu savite jaja i iumutite ih lagano vilicom. Dodajte uz miješanje (laganim pokretima vilice) najprije ulje, a zatim mlijeko. Izlijte tekuće sastojke u zdjelu sa suhim sastojcima (brašno i šećer) i dodajte jednu žlicu nutelle. Lagano vilicom promiješajte samo dokle se ne bude vidjelo suho brašno.
Smjesa mora izgledati gnjecava i jako ljepljiva. Stavljate smjesu u kalupe za mafine u koje ste prethodno stavili papirnate košarice za mafine. Na vrh svakog mafina stavite jednu žličicu nutelle. Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Pečene mafine izvadite na metalnu žicu i poslužite ohlađene.