Follow Us @soratemplates

Mille folie

Sastojci:
1 pakovanje lisnatog tijesta
300 gr sumskog voca
500 ml slatkog vrhnja za slag
400 ml mlijeka
4 kom zumanca
200 gr secera
1 vanilin secer


secer u prahu
1 puding od vanilije
Priprema:

kupite gotovo  lisnato tijesto, dobro ga izvaljajte i ispecite na plehu u rerni na max temp k jedno 15 min, a bude i prije gotovo. Cm porumenib gotovo je. U posudu na sporetu ulijte 300 ml mlijeka i dodajte 200 gr secera. U dr posudu ulijte preostal mljeko, 100 ml i u to mlijeko dodajte 4 zumanca. Izmijesajte pkenjacom. U tu smjesu dodajte i 1 vrecicu pudinga od vanilije i fino sve sjeditnite.

 
Dodajte i 1 vanilin secer i polako sipajte tu smjesu u serpu s mlijekom koja je na sporetu. Bukvalno pravite puding. A to svi znaju  pola litra slatkog vrhnja izmiksajte i dodajte mu smjesu koju smo kuhali. Ali pazite smjesa "puding" mora biti hladna. Izmiksajte to skupa, odnosno sjedinite i dobili ste kremu. Odledite 300 gr sumskog voca. Peceno lisnato tijesto isjecite na 3 jednaka dijela.
Reda se: Jedna kora lisnatog, pa krema pa sumsko voce malo razbacate po kremi. Zatim druga kora, pa krema pa voce. I na kraju treca kora i pospete secerom u prahu