SASTOJCI
1 paket lisnatog tijesta (2 zamrznute pločice
1 veča pileći file
sol,papar
malo iskosani peršin
1 konzerva od 400 ml. šampinjona
3 žlice kiselo vrhnje
sir nariban gauda sir količina po potrebi
ulje za prodinstati piletinu
PRIPREMA
Uključiti pečnicu na 200 stepeni.
Lisnati tijesto odmrznuti i obe pločice razvucite u pravougaonik malo ih prstima na nekoliko mjesta namažite vodom za da se mogu lako zaljepiti, i stavite jedno na drugo i pritisnite da se zaljepe.
Nekom većom posudom ( veću od čaše) izrežite krugove a sa čašom na sredini samo lagano napravite otisak kruga.Ja sam koristila za rezanje posudice za kompot.
Meso narežite na sitne kockice i ispržite na ulju, posoliti i pobiberiti.Dodati šampinjone, 3 žlice kiselo vrhnje i iskosani peršin i od te smjese stavljati na sredini kruga 2 žlice.Odozgo stavite naribani topljivi sir i pecite 15-20 min na 200 stepeni.Poslužite toplo ili hladno.
Izvor: coolinarika.com