Follow Us @soratemplates

RUČAK KAO IZ NAJBOLJI RESTORANA: PILEĆE ROLNICE

SASTOJCI:
1 kom pilećeg bijelog mesa
200 g pureće šunke
200 g tvrdog sira


za bešamel:
4 žlice ulja
4 žlice brašna
0,5 l mlijeka
začini: muškatni oraščic, sol, peršin list
2 velike žlice kiselog vrhnja

 
PRIPREMA:
Bijelo pileće meso odstranite od kostiju i isjecite  na tanke šnite. One veče prepolovite, a ako bude manjih stavljati ćete po dvije. Stavite sir, šunke pa piletinu. Zarolajte u rolice i poslaožite u vatrostalnu podudu ili u lim.

Bešamel:
Na ulju popržite brašno. Uz dodavanje mlijeka napravite gusti sos, dodajte začine i na kraju kiselo vrhnje te dobro izmješajte. Prelijte preko rolica i pecite na 200oC oko 30 minuta. Gotove rolice malo ohladite (15 minuta) i onda poslužite npr. uz crvenu rižu (riža sa crvenom paprikom) ili nešto po vašoj želji.