SASTOJCI
1 kg crvene mesnate paprike
1 dl ulja
2 kasike jabukovog sirceta
1 veza persina
2 cena belog luka
mesavina zacina
PRIPREMA
1. Paprike operite i obrisite pa onda stavite da se peku na rostilj , u rernu ili na drugi nacin.Kada paprike budu pecene stavte ih u plasticnu kesu da stoje desetak minuta da bi mogle lakse da se oljuste.
2. Nakon toga paprike oljustite, ocistite od semena i rucke pa ih isecite na sitne kockice.
3. U serpu ugrijte ulje a zatim dodajte paprike zajedno sa sokom koi su pustile.Przite na visoku temperaturu uz postojano mesanje oko 10 minuta.
4. Zatim dodajte sitno naseckani beli luk, jabukovo sirce , sol i zacine po izboru pa nastavite przenje uz neprestano mesanje dok suvisna tecnost ne uvri.Pred kraj przenja dodajte sitno seckani persun.
5. Gotov namaz ostavite da se ohladia a ztim ga namazite na bruskete.
Izvor: coolinarika.com